Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nederlandse inzending met Circulair Paviljoen voor Floriade

Algemeen

ALMERE - Tijdens de vastgoedbeurs Provada in de RAI is vorige week donderdag de handtekening gezet voor de samenwerking tussen New Horizon en de Floriade Almere 2022 BV. Het bedrijf uit Raamsdonkveer gaat de voortrekkersrol vervullen in de realisatie van een Circulair Paviljoen.


Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen directeur Jannewietske de Vries van de Floriade BV en Michel Baars, directeur New Horizon, is de inzending voor een kavel met circulaire invulling op het Floriadeterrein een feit. De realisatie van het Circulair Paviljoen zal met verschillende partijen zijn die elkaar versterken en aanvullen. Onder andere in samenwerking met Urban Greeners, de jonge voorhoede van de Floriade. Ook andere partijen zijn welkom. Jannewietske de Vries: “Dit is precies wat wij als Floriade Almere 2022 B.V. aan samenwerkingen beogen. Ik zie hier een inspirerend paviljoen ontstaan, dat tot stand komt vanuit een co-creatie model mede invulling gevend aan onze subthema’s energie, voeding, gezondheid en vergroening als leidraad.”


Urban Mining

New Horizon haalt bruikbare materialen en grondstoffen uit gebouwen. Dat gebeurt op de ‘natuurlijke momenten’, zoals bij renovatie, transformatie of sloop van gebouwen. Dit vraagt om kennis, vaardigheden, een goede coördinatie en een slim oogstproces. Het resulteert in een nieuwe, waardevolle oogst. New Horizon Urban Mining gelooft in een circulaire economie als nieuw economische model. “Deze samenwerking zorgt dat de deelnemers en bezoekers aan de Floriade in 2022 anders gaan kijken naar verbouwen en bouwen aan de Groene Stad van de Toekomst. New Horizon wil hier een voortrekkersrol in vervullen met de realisatie van het Circulaire Paviljoen dat nog vóór de opening van de Floriade in 2022 als inspiratieplek kan dienen”, stelt Michel Baars, eigenaar New Horizon Urban Mining.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto