Negen van de tien Almeerders woont prettig in eigen buurt

Algemeen

ALMERE - Almeerders geven de leefbaarheid in de buurt het rapportcijfer 7,2. Ze ervaren minder verkeersoverlast en sociale overlast dan inwoners uit andere grote gemeenten. Dat blijkt uit het grote bewonersonderzoek naar de veiligheid en leefbaarheid in de buurt dat werd uitgevoerd in het najaar van 2017.


In de afgelopen vier jaar is de overlast in de buurt door rommel op straat, vernieling, bekladding en hondenpoep verminderd. Rommel op straat en hondenpoep zijn nog steeds belangrijke buurtproblemen voor inwoners. Dit is ook terug te zien in de vraag naar meer straatmeubilair, zoals prullenbakken en hondenuitlaatplaatsen.
De sociale overlast in Almere is afgenomen door een daling van de overlast door dronken mensen op straat en van rondhangende jongeren. De waardering voor sociale voorzieningen, zoals ontmoetingsplekken en speelvoorzieningen voor kinderen en jongeren, is tussen 2013 en 2017 gegroeid.
Alle gegevens per stadsdeel, per wijk en per thema zijn te vinden op www.wijkmonitoralmere.nl. Bijna 26.000 Almeerders van 15 jaar en ouder zijn uitgenodigd om de vragenlijst in te vullen, 8.029 Almeerders hebben dit ook daadwerkelijk gedaan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto