Afbeelding
Almere DEZE WEEK

OVC maakt muziek voor Muziekids

Algemeen

BUITEN - De leerlingen van het Oostvaarders College in Buiten haalden met hun jaarlijkse muziekevenement ‘Night of the Stars’ geld op voor Muziekids, de muziekstudio in De Kinderkliniek. Docent en één van de drijvende krachten achter de organisatie van ‘Night of the Stars’ Bas Fukkink overhandigde aan Muziekids een cheque met de opbrengst van 300 euro.


‘Night of the Stars’ is een jaarlijks terugkerend open podium voor pop- en rockmuziek, georganiseerd door de muzieksectie van het Oostvaarders College. Dit jaar kwamen de sterren in de dop uit alle leerjaren en zorgden voor een afwisselend programma met rock-pop, songwriters, dans-acts en ook klassieke muziek. Ze werden aangemoedigd door familie, klasgenoten en docenten. Van elk verkocht kaartje ging er een euro naar Muziekids en er stond een collectebus in de personeelskamer. De school heeft het bedrag aangevuld tot 300 euro.
Hans Jansen de Vries, coördinator van Muziekids Almere was blij verrast met de cheque. “Het geld biedt mogelijkheden om het instrumentarium te repareren, te vervangen of uit te breiden. Daarnaast is het doel om naast de ochtenden ook de middagen open te zijn voor de kinderen. Dus elke donatie is welkom.” Volgens kinderartsen van de Kinderkliniek, waar de studio van Muziekids is gehuisvest, heeft het spelen met muziekinstrumenten een enorme positieve invloed op het welbevinden van de jonge patiënten. “Ze zijn afgeleid, rustig en voelen zich op hun gemak.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto