Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Tante Nel leeft voort in de Buitenvaart

Algemeen

BUITENVAART – Het Theehuis van Tante Nel is zaterdag 7 april geopend. Deze nieuwe locatie van stichting ‘Weet hoe je leeft!’ aan de Linnaeusweg 15, is na het evenement ‘Kom in de Kas’ officieel in gebruik genomen.


De familie Van Adrichem van de stichting Weet hoe je leeft!, belangstellenden en bewoners van de Buitenvaart zagen hoe het theehuis door het onthullen van een grote foto door de (klein)kinderen van Tante Nel, officieel geopend werd.
Tante Nel had een prominente rol in de Buitenvaart. Na haar overlijden wilde de familie en buren iets doen om haar te herinneren. Zoon Robert Seijts vertelt: “In 1987 zijn mijn ouders naar Almere verhuisd waar in de Buitenvaart een nieuwe toekomst gloorde. Mijn vader Piet Seijts zette zich vol overgave in voor de kwekers en mijn moeder, Tante Nel, vond het heerlijk om mee te werken in het bedrijf. Maar als iemand oppas nodig had voor de buurtkinderen, dan konden ze altijd een beroep doen op Tante Nel. Haar laatste jaren werd ze wat vergeetachtiger en vond ze zelf hulp bij Weet hoe je leeft!. Aangezien ‘zorgen voor’ nog erg in haar karakter zat, voelde ze zich vanaf het begin helemaal thuis. Nu het nieuwe theehuis haar naam heeft, gaat ze officieel helemaal niet meer weg.”

Theehuis

Het Theehuis van Tante Nel heeft natuurlijk de functie van theehuis, waarin de deelnemers van de dagbesteding van Weet hoe je leeft! gastvrij voor een (eerlijk gemaakt) hapje en drankje zorgen, maar is inmiddels ook al een soort buurtkamer. Een ontmoetingsplek waar de Buitenvaarders met elkaar klaverjassen, darten en koffiedrinken, en waar eigenlijk, net als toen bij Tante Nel, iedereen welkom is.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto