Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Deelnemers 33e Lenteloop trotseren wind en regen

Algemeen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Ondanks de ijzige en harde wind hebben afgelopen zondag zo’n 500 hardlopers de 33e Lenteloop uitgelopen. Deze bikkels trotseerden een gevoelstemperatuur van -10 en windkracht 5.


“We nemen ons petje af voor het doorzettingsvermogen van de deelnemers”, zegt Aart van den Brink van de Lenteloop-organisatie. De Lenteloop is een initiatief van Atletiekvereniging Almere ’81. De start was dan ook op de atletiekbaan aan de Estafettelaan.
Hoewel de finishtijden door de weersomstandigheden wat tegenvielen, toonden veel lopers zich tevreden. Volgens een deelnemer is het gewoon leuk om een stuk in Almere hard te lopen en is de sfeer bij de Lenteloop altijd goed.

Uitslag

De kortste afstand (2,5 km) werd gewonnen door Teun Merckx bij de mannen en Benita Beerse bij de vrouwen. Bij de andere afstanden waren de winnaars:
5 km: Alex van Buttingha Wicher (mannen) en Joyce Caro (vrouwen)
10 km: Youri Severin (mannen) en Esmeralda Veldkamp (vrouwen)
20 km: Omar Brons (mannen) en Doris Gritsch (vrouwen)
30 km: Pim Lebouille (mannen) en Suzan Nieman (vrouwen)
Alle uitslagen zijn te vinden op www.almere-lenteloop.nl
300 euro voor Jeugdsportfonds

Ook dit jaar hebben de deelnemers geld ingezameld voor het Jeugdsportfonds Almere. Het Jeugdsportfonds in Almere geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen in Almere waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging. Zo betaalt het Jeugdsportfonds Almere een gedeelte van de contributie voor deze kinderen. Met een prachtige bijdrage van 300 euro ondersteunt de Lenteloop het Jeugdsportfonds voor het derde jaar op rij.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto