Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Suburbia speelt nieuw toneelstuk over familiebanden en racisme

Algemeen

STAD CENTRUM – Theatergroep Suburbia speelt in maart ‘De Dood van een Goedmens’ in Kunstlinie Almere Flevoland. De première is vrijdag 9 maart om 20.30 uur. Deze nieuwe voorstelling van de Almeerse theatergroep is een nieuw Nederlands toneelstuk van schrijver Willem de Vlam over een broer en zus aan het sterfbed van hun moeder. Een indringende voorstelling over familiebanden, jaloezie en racisme.


Een broer en zus brengen de nacht door in de wachtruimte van een ziekenhuis. Ze waken bij hun moeder die in coma ligt. Haar toestand is kritiek, de kans op herstel nihil. De zoon weigert de hoop op te geven maar de dochter is het eens met de artsen: behandelen heeft geen zin meer.
De zoon vindt, tot zijn eigen verbazing en afschuw, dat hij meer recht van spreken heeft dan zijn zus, die geadopteerd is en een andere huidskleur heeft. Is er na de dood van de moeder nog iets wat de twee bindt?

Verhouding op scherp

Willem de Vlam (1976) zet in De Dood van een Goedmens de verhoudingen tussen de broer en adoptiezus op scherp. “Racisme is een wit probleem. Witte Nederlanders denken dat het al voldoende is om tolerant te zijn. Maar tolereren is iets anders dan accepteren, en dát doen we veel te weinig. We moeten ons eigen racisme onder ogen komen, want als we doen alsof dat niet bestaat zal er nooit iets veranderen.”
Nieuwe samenwerking

Het is voor het eerst dat Willem de Vlam voor Theatergroep Suburbia een toneelstuk schrijft. Zijn toneelwerk wordt gekenmerkt door humor, herkenbare personages en actuele onderwerpen. Acteurs Aisa Winter en Thomas de Bres spelen de zus en broer. In de regie van Albert Lubbers zit het publiek dicht op de huid van de acteurs; in dezelfde wachtruimte.
De voorstelling is te zien van 6 tot en met 24 maart, van dinsdag tot en met zaterdag. Meer info en kaartjes: www.theatergroepsuburbia.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto