Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Buurtbewoners welkom bij Holi-feest Shri Ganeshaschool

Algemeen

STAATSLIEDENWIJK - Eén van de belangrijkste feesten van de Hindoe gemeenschap is het Holi-feest. Dat wordt gevierd op maandag 5 maart in en rond de Shri Ganeshaschool aan de Regentesseweg 1. Iedereen met belangstelling voor onderwijs op Hindoeïstische grondslag is welkom.


Holi is een belangrijk feest voor de Hindoe gemeenschap. Niet alleen wordt het begin van de lente gevierd, maar ook de overwinning van het Goede op het Kwade en het begin van het Nieuwe Jaar. Het begin van de lente wordt op een heel bijzondere manier gevierd. De lente, maar ook de overwinning van het Goede op het Kwade is aanleiding voor een kleurrijk spektakel. De feestgangers bestrooien elkaar met bontgekleurd poeder, gooien met onschuldige verfbommetjes en schieten met waterpistolen om elkaar een kleurrijk uiterlijk te bezorgen.
Het feest begint om 9.00 uur en wordt gevierd in en rond de school. Vanaf 13.00 uur begint het spel met de kleuren. Buurtgenoten en andere belangstellenden zijn van harte welkom bij deze gezellige happening waarbij heerlijke gerechten, drankjes en muziek volop aanwezig zijn. Aanmelden via: info@shriganesha.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto