Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bekende acts op vier podia tijdens Bevrijdingsfestival Flevoland

Algemeen

STAD CENTRUM – Bevrijdingsfestival Flevoland beleeft zaterdag 5 mei haar 26e editie. De eerste artiesten zijn bekend: zo komt Ambassadeur van de Vrijheid Ronnie Flex dit jaar per helikopter naar Almere. Hij komt samen met Deuxperience, een liveband gevormd door een kunstenaarscollectief met daarin onder andere zangeres Sarah-Jane, die vorig jaar het festival in Almere opende.


Ronnie Flex is een van Nederlands meest beluisterde urban artiesten, heeft meer dan 150 miljoen views op Youtube én hij won afgelopen maand twee prestigieuze Edison-muziekprijzen.
Daarnaast komt ook Douwe Bob naar Almere voor het Bevrijdingsfestival. Hij bracht in vier jaar tijd drie unaniem lovend ontvangen albums uit en won twee keer achter elkaar de prestigieuze Edison Popprijs. In het voorjaar van 2018 komt er nieuwe muziek van de zanger uit.
De Nederlandse zanger en DJ Wulf beleeft momenteel zijn grote doorbraak. Naast de megahit ‘Summer On You’ met Sam Feldt en Lucas & Steve scoorde hij een hit met ‘Mind Made Up’. Zijn nieuw single ‘Nothing Under The Sun’ is net uit en wordt zeer veel gedraaid door de radiostations.
Verder zijn er optredens van de uit Amerika afkomstige Andy Frasco, de uit Zuid-Afrika afkomstige rapper Jack Parow, de frisse reggae-sensatie The Dubbeez (met Flevolandse touch). Coen & Sander, bekend van de ‘Coen en Sander show’ bij Radio 538, sluiten het festival met een feestelijke DJ-set af.
Het festival wordt gecompleteerd met een aantal podia, verdeeld in het centrum van Almere. De complete programmering is eind maart bekend. Meer informatie op www.5mei.nu

Plein van de Vrijheid

Op het Plein van de Vrijheid zijn veel inhoudelijke projecten te zien, zoals speeddaten met veteranen en voorafgaand aan 5 Mei een breed inhoudelijk programma met vrijheidscolleges door Jan Terlouw en Fresku.
Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, Provincie Flevoland, Almere Centrum (OVSA), Almere City Marketing, Sena Performers en vele anderen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto