Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Eerste Internationale Vrouwendag-vlag komt in Almere

Algemeen

STAD CENTRUM – Het centrum van Almere is zaterdag 3 maart vanaf 13.00 uur de catwalk voor een live modeshow waarbij vrouwen de controle over hun lichaam terugpakken. Online magazine WomenLoveLife en het nieuwe Avanti organiseren deze show samen met lokale ontwerpers. Daarna zal er voor het eerst in Nederland een vlag worden gehesen die speciaal is ontworpen voor Internationale Vrouwendag.


Het thema van de show is ‘Take Back Control’. De ontwerpen zijn geïnspireerd door het lichaam van de vrouw, dat opnieuw onderwerp van het maatschappelijke debat is geworden. De stoffen representeren de culturele diversiteit van onze jonge stad. De modellen hebben alle maten, vormen en kleuren om het teken af te geven dat mode niet gaat om je maten en hoe je eruitziet, maar om hoe je je voelt in je kleren en de kracht die dit je kan geven.
De show start om 13.00 uur op het Stationsplein en zal na een ronde door het centrum eindigen bij het stadhuis, waar wethouder Froukje de Jonge de vlag hijst. Voor het eerst in Nederland zal er een vlag worden gehesen die speciaal is ontworpen voor Internationale Vrouwendag.

Bewustwording

Het doel van de show is om bewustwording te creëren rondom stereotyperende beeldvorming in de media en modewereld en de gevolgen hiervan binnen de samenleving, als het gaat om ongelijke machtsverhoudingen. Naast de kleding worden er kunststukken ontworpen die om het lichaam worden gedragen met een thema-gerelateerde boodschap van de ontwerpers.
Meer informatie via www.womenlovelife.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto