Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kwaliteit van lessen en resultaten De Meergronden op orde

Algemeen

HAVEN - De Meergronden is bezocht door de onderwijsinspectie. Er zijn lessen bekeken en gesprekken gevoerd met docenten en leerlingen. Nadat de school vorig jaar een mooie voldoende voor de mavo kreeg, kwam de inspectie dit keer langs voor de havo.


De uitkomst van dit bezoek was dat ook het onderwijs van de havo weer helemaal op orde is. De inspectie heeft aangegeven dat het voor een brede school als De Meergronden best een klus is om al het onderwijs op voldoende niveau te hebben en te houden. De school is dan ook trots op dit positieve en welverdiende oordeel.

40 jaar

De Meergronden is van oudsher een school die in haar onderwijs voor kinderen meer wil betekenen dan alleen het behalen van een diploma. Dat wordt duidelijk zichtbaar in zaken als de toneelproductie, de gezonde school, deelname aan maatschappelijke projecten en natuurlijk het tweetalige en internationale profiel. Maar mooie onderwijsresultaten en goede lessen zijn natuurlijk minstens zo belangrijk. De Meergronden is er dan ook trots op dat zij op deze manier het 40-jarig bestaan van de school in 2018 ingaat. Als de inspectie haar rapport heeft afgerond, zal ook op de site van de inspectie de havo-afdeling op groen worden gezet, zodat alle afdelingen van de school op voldoende staan.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto