Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Basisscholieren debatteren op Oostvaarders Debattoernooi

Algemeen

BOUWMEESTERBUURT – Scholengemeenschap het Oostvaarders College heeft woensdag 18 oktober voor de tweede keer het Almeers Oostvaarders Debattoernooi georganiseerd. Leerlingen uit groep 7 en 8 van diverse basisscholen uit Almere debatteerden op de school aan de A. Boekenweg 3 met elkaar in teams.


De leerlingen leerden met het debat een standpunt in te nemen en dat te onderbouwen met overtuigende argumenten. Het OVC gebruikt dit in de lessen om de stof tot leven te brengen. Bovendien is filosofie & debat een vak voor de leerlingen die op het OVC de Plusklas volgen. Docenten van het OVC gaven voorafgaand aan het debat dan ook workshops aan de basisschoolleerlingen, zodat ze goed beslagen ten ijs konden komen. Leerlingen uit het debatteam van het OVC werden ingezet als gespreksleiders.
Leerlingen gingen in teams met elkaar de strijd aan in een debat over de stellingen: de overheid moet de prijs van fastfood verhogen; er moet 1 wereldtaal komen; de straf voor pestende kinderen moet worden bepaald door leerlingen uit een andere klas en leraren van basisscholen moeten net zoveel verdienen als leraren in het voortgezet onderwijs.

Trots

Leerlingen van het vwo kregen de moeilijke taak te jureren, daarbij begeleid door René Wiering, docent debat van het OVC. De jury was onder de indruk van het debattalent dat rondloopt in Almere. René Wiering: “We zijn trots op de basisscholen die dit talent hebben voortgebracht en natuurlijk op de leerlingen die deze prestatie hebben neergezet.”
In een spannende finale nam de Goede Herder het op tegen de Lichtboei. Omdat de Goede Herder niet alleen met sterke persoonlijke verhalen kwam, maar deze ook goed wist te onderbouwen koos de jury uiteindelijk voor de Goede Herder. De beste debater was Manal van basisschool de Archipel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto