Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Polygoon eerste Almeerse basisschool met Confucius Classroom-status

Algemeen

FILMWIJK – Bij basisschool Polygoon aan de Hollywoodlaan 109 is donderdag 28 september officieel het Confucius Classroom plakkaat onthuld. De counsellor van de Chinese ambassade was daarbij aanwezig, maar ook Xinren Li van het Confucius Instituut Leiden en directeur van Polygoon, Marjan Prent.


Al enkele jaren wordt op Polygoon Chinees onderwijs gegeven aan ‘plusklas-leerlingen’. Vanaf groep 5 leren de kinderen niet alleen de taal, maar maken ze ook kennis met de Chinese cultuur. Ook de Chinese geschiedenis heeft een belangrijke plek in deze lessen.
Vanaf het begin in 2015 was er nauwe samenwerking met het Confucius Instituut uit Leiden. Polygoon-directeur Marjan Prent: “De afgelopen jaren is er hard gewerkt om het Chinees onderwijs op Polygoon te continueren en de officiële Confucius Classroom-status te behalen. Dankzij een goede samenwerking met het Confucius Instituut en haar medewerkers en het Chinees Leercentrum dat de lessen verzorgt, zijn we trots dat we dit samen hebben bereikt.”
Polygoon is de eerste basisschool in Almere die een Confucius Classroom status heeft.

Confucius Instituut


Het Confucius Instituut is een wereldwijde door de Chinese overheid gefinancierde non-profit-organisatie, die als doel heeft kennis over de Chinese taal en cultuur te verspreiden en de culturele banden tussen China en andere landen te versterken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto