Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere Haven Festival trekt 70.000 bezoekers

Algemeen

HAVENKOM – Het Rabobank Almere Haven Festival, dat afgelopen weekend voor de zeventiende keer plaatsvond in de havenkom en het centrum van Almere Haven, heeft wederom veel bezoekers getrokken. De organisatie gaat uit van 70.000 bezoekers. 

Deze editie trok op twee na meeste bezoekers. In 2014 kwamen er 72.000 mensen op het festival af, tegen 55.000 in 2015 en 67.000 in 2016. “Er zit dus weer een stijgende lijn in”, zegt Liesbeth Hollander van Almere City Marketing. “We waren bang dat de wegwerkzaamheden op de A6 veel bezoekers zou weerhouden te komen, maar dat is kennelijk niet het geval geweest. En het goede weer heeft ons waarschijnlijk geholpen dit jaar.”

Primeurs
Naast veel bekende onderdelen als de klassieke concerten, proeverijen, markten, straattheater en het bottervaren, waren er dit jaar ook een aantal nieuwe onderdelen en primeurs. Zo debuteerde Alexander Warenburg, een talentvolle Nederlandse cellist, bij het Nederlands Kamerorkest. Deze 19-jarige won in 2016 de eerste prijs op het Nationaal Cello Concours. Onderdeel van zijn prijs was dit optreden met het Nederlands Kamerorkest tijdens het Yakult Havenkom Concert. Hij speelde op passievolle wijze ‘Pezzo capriccioso’ en ‘Nocturne’ voor cello en orkest van Tsjaikovski. Lees hier een verslag van het Yakult Havenkom Concert. 

Ook nieuw was het koffieconcert op zaterdagmorgen door Brassband Almere. Deze koperblazers traden ook ’s middags op met de beiaardiers van kerkgebouw Goede Rede. Een bijzondere uitdaging omdat de Brassband en de beiaardiers elkaar niet konden zien. Op zondagmorgen werd het koffieconcert ‘Gitaarspektakel aan Zee’ uitgebreid met een goedbezochte eerste editie van het meezingfeest met Opera Familia. Tot slot was er dit jaar de eerste editie van het Wijnfestival Almere, met nostalgische wijntrucks die in Nederland beschikbaar zijn.

Voorproefje op restaurants
Ook de vaste onderdelen van het Almere Haven Festival werden goed bezocht, zoals de Rabobank Havenkom Proeverij van horecagelegenheden in de havenkom die een voorproefje van hun kaart gaven, meevaren op het Gooimeer met de botters tijdens het botterfestival, de optredens van shantykoren, de kunstmarkt en de brocante- en antiekmarkt. Ook het Almeers Jeugd Symfonie Orkest pakte weer groots uit op de openingsavond van het festival met film- en musicalhits uit Starwars, Ciske de Rat, Miss Saigon en Gloria Estefan. Klik hier voor foto’s van de botterrace, waar onder andere burgemeester Franc Weerwind aan meedeed. 

Volgend jaar vindt het Rabobank Almere Haven Festival plaats van 31 augustus tot en met 2 september.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto