Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bouthoorn (19) richt vizier op Paralympische Spelen van 2020Met reuzensprongen naar Tokio

Algemeen

BUITEN – Niet één, maar zes Nederlandse records heeft Cheyenne Bouthoorn op haar naam staan. De 19-jarige atlete is in haar categorie ‘s lands snelste op de 100 en 200 meter en de beste bij het kogelstoten, speerwerpen, verspringen en discuswerpen. Plaatsing voor het WK 2017 leek het logische gevolg.


Bouthoorn werd zelfs voorgedragen door de bondcoaches van de nationale selectie. “Ik wist dat ik niet in de top 6 op de MQS World Ranking (prestaties van 1/1/2016 t/m 5/6/2017) stond, maar in 2017 sta ik wel in de top 6 voor 100 en 200 meter sprint. Er zijn atleten die vorig jaar wel hebben gepresteerd en nu voor mij staan, maar in 2017 niet meer voorkomen. Het was een grote teleurstelling, maar ik weet dat mijn tijd nog komt!”
Bouthoorn mag – mits zij zich plaatst – uitkomen op de Paralympische Spelen, omdat ze een lichamelijke beperking heeft. Ze mist haar kleine hersenen, waardoor het voor haar onder meer moeilijker is om haar bewegingen te controleren. Toch heeft ze altijd gesport. “Ik heb negen jaar op hockey gezeten, maar daar werd ik naar verloop van tijd behandeld als klein kind. Daarnaast wilde ik mezelf als individu ontwikkelen. Daarom ben ik 2013 begonnen met atletiek”, zegt Bouthoorn, die sinds begin dit jaar in het Paralympische Talent Team van de atletiekunie zit.
Haar ambities worden onderstreept door haar overstap naar vereniging Zuidwal. Daar traint ze tussen de gewone atleten. “Daarnaast heb ik in oktober gekozen voor een nieuwe trainster: Wendy Visser. Met haar heb ik een goede klik.”
Samen zijn zij vastberaden om Tokio 2020 te halen. Niets kan Bouthoorn, die de 100 meter loopt in 15.87 seconden, daar vanaf brengen. “Ik word steeds sterker en sneller en ga voor een Olympische-medaille”, besluit de atlete, die zich vooral gaat focussen op de sprintnummers.Enkele maanden voor Tokio worden de tijdslimieten bekendgemaakt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto