Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Strijden voor land van herkomst tijdens WK Flevoland

Algemeen

SPORTPARK DE MARKEN – Stichting Multiculturele Organisatie Almere organiseert zaterdag 1 en zondag 2 juli voor de zevende keer het voetbaltoernooi WK Flevoland. Dit evenement wordt gehouden bij voetbalclub FC Almere in Almere Haven. Damesteams, B-junioren en veteranen kunnen zich nog inschrijven.


De organisatie heeft voor de vierde keer gekozen om het evenement te houden bij FC Almere op Sportpark De Marken. Deelnemers vanuit heel Nederland kunnen meedoen namens hun land van herkomst en strijden voor de titel ‘Wereldkampioen van Flevoland’ in de verschillende categorieën. Dit jaar is het wederom mogelijk voor heren en dames ouder dan 16 jaar, maar kunnen ook B-junioren met een team deelnemen voor hun land van voorkeur. Bij de B doen dit jaar twee teams uit Engeland mee. Ook dit jaar is het ook mogelijk om deel te nemen met een veteranenteam en wordt er gespeeld op een half veld 7 tegen 7. Jeugd en veteranen mogen met een gemengd team deelnemen.
Senioren- en damesteams moeten een elftal zijn van Nederlandse personen met de afkomst van het land dat ze representeren, en moeten een bondscoach hebben. Jeugdigen, veteranen en dames krijgen een grote beker, en senioren en veteranen maken kans op zowel een beker als een geldprijs.

Sportief en cultureel

Glen Leeuwin, voorzitter van de Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA): “Het WK Flevoland is een wereldkampioenschap voetbal waarbij de spelers in Flevoland maar vooral in Almere wonen, uitkomen voor het eigen land van afkomst. Maar ook is het een cultureel festival dat voor het hele gezin interessant is, met een podium met aanstormend talent op het gebied van muziek en dans.”
Zondag 2 juli van 18.00 tot 22.00 uur is er een Keti Koti Afterparty met de showband La Fiesta in de kantine van FC Almere. Toegang van het evenement is beide dagen gratis. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.wk-flevoland.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto