Sekswerkers met gezondheidsvragen naar speciaal spreekuur

Algemeen

ALMERE – Zorggroep Almere en GGD Flevoland hebben gezamenlijk een speciaal spreekuur voor sekswerkers ingesteld. De doelgroep bestaat uit vrouwen en mannen die als sekswerker hun diensten aanbieden. Het is voor het eerst dat deze twee organisaties een dergelijk spreekuur instellen.


De doelgroep die beide zorginstanties willen bereiken werkt vaak vanuit huis en biedt daar seksuele diensten aan tegen betaling. Sekswerkers staan bloot aan gezondheidsrisico’s en bevinden zich in de anonimiteit. De thuiswerkende sekswerkers zijn daarom vaak lastig in beeld te brengen. Zorggroep Almere en de GGD vinden het belangrijk om deze relatief onbekende groep te voorzien van medische en gezondheidsadviezen.
“Het bevorderen van seksuele gezondheid en voorlichting geven over veilige seks is en blijft een heel relevant en belangrijk thema. We willen er ook zijn voor de anonieme groep sekswerkers en hen laten weten dat zij bij ons terecht kunnen met vragen”, aldus Charlie van der Weijden, arts bij GGD Flevoland.
Tijdens dit spreekuur kunnen sekswerkers terecht voor een soa-onderzoek en krijgen zij advies bij vragen over gezondheid en preventie maar ook over financiën, agressie tijdens de uitoefening van het werk of hoe je uit dit werk stapt. “Het gaat ons om de gezondheid te bevorderen en de weerbaarheid te vergroten”, zegt Ingrid Riechelmann, maatschappelijk werker bij Zorggroep Almere.
Het spreekuur is iedere tweede maandag van de maand bij de GGD aan de Boomgaardweg 4 in Parkwijk. Het eerstvolgende spreekuur is maandag 10 juli, van 9.00 tot 12.00 uur. Het spreekuur is gratis en anoniem. Sekswerkers kunnen via de website www.senseflevoland.nl een afspraak maken of bellen met 088-0029910. Het is ook mogelijk om zonder een afspraak binnen te lopen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto