Als seks je werk is…

Algemeen

ALMERE - GGD Flevoland en Zorggroep Almere houden met ingang van 12 juni een speciaal spreekuur voor sekswerkers. Zorggroep Almere en de GGD vinden het belangrijk om deze relatief onbekende groep te voorzien van medische en gezondheidsadviezen.


De doelgroep bestaat uit vrouwen en mannen die als sekswerker hun diensten aanbieden. Vaak gebeurt dit vanuit huis. Sekswerkers staan bloot aan gezondheidsrisico’s en bevinden zich in de anonimiteit. Cijfers zijn niet echt voorhanden en gegevens ontbreken. De thuiswerkende sekswerkers zijn vaak lastig in beeld te brengen. “Het bevorderen van seksuele gezondheid en voorlichting geven over veilige seks is en blijft een heel relevant en belangrijk thema. We willen er ook zijn voor de anonieme groep sekswerkers en hen laten weten dat zij bij ons terecht kunnen met vragen”, aldus Charlie van der Weijden, arts bij GGD Flevoland.
Tijdens dit spreekuur kunnen sekswerkers terecht voor een soa-onderzoek en krijgen zij advies bij vragen over gezondheid en preventie maar ook over financiën, agressie tijdens de uitoefening van het werk of hoe je uit dit werk stapt. “Het gaat ons om de gezondheid te bevorderen en de weerbaarheid te vergroten”, zegt Ingrid Riechelmann, maatschappelijk werker bij Zorggroep Almere.
Het spreekuur vindt iedere tweede maandag van de maand plaats bij de GGD, locatie Boomgaardweg 4 in Almere. Het spreekuur is van 09.00 tot 12.00 uur. Het spreekuur is gratis en anoniem.
Sekswerkers kunnen via de website www.senseflevoland.nl een afspraak maken maar het is ook mogelijk om zonder een afspraak binnen te lopen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto