Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Grote namen op 25e Bevrijdingsfestival Flevoland

Algemeen

STAD CENTRUM – Grote acts zijn er te zien tijdens het Bevrijdingsfestival Flevoland, dat dit jaar voor de 25e keer gehouden wordt in het centrum van Almere Stad.


Waylon (21.15 uur), tegenwoordig vooral bekend als jurylid in The Voice Of Holland, scoorde veel hits en werd met Ilse deLange tweede bij het Eurovisiesongfestival. Naast Barry Hay (Golden Earring, 18.30 uur), Lisa Loïs (17.10 uur) en Andy Frasco (22.45 uur) is ook de Almeerse rapper Lil MG (14.00 uur) te zien, de internationale festivalsensatie Mariachi Reloaded (20.00 uur) en Popgunnn (15.30 uur).
De Rotterdamse hiphopformatie Broederliefde werd eerder dit jaar aangekondigd als Ambassadeur van de Vrijheid tijdens Bevrijdingsdag en zou daarom per helikopter naar Flevoland komen voor een optreden. Maar begin maart dook er een filmpje op waarin rapper Emms antisemitische leuzen riep tijdens de bekerfinale Feyenoord-Utrecht vorig jaar, waarna het Nationaal Comité 4 en 5 mei besloot de titel Ambassadeur van de Vrijheid af te nemen. Ze komen niet meer optreden in Almere. Eind maart maakte de organisatie van het Almeerse Bevrijdingsfestival bekend dat Jonna Fraser en Sarah-Jane optreden op de Esplanade. ‘Zowel Sarah-Jane als Jonna Fraser zijn geen vervanger voor de weggevallen ambassadeur, maar stuk voor stuk topacts die in Almere zullen zorgen voor een supersfeer! Sarah-Jane start het festival om 13.00 uur en om 14.30 uur is het podium geheel voor Jonna Fraser.’
Naast het Sena Performers podium op de Esplanade is er een podium met jong talent (Youth Movement), een retropodium/feestplein en een kinderplein. Verder is er het ‘Plein van de vrijheid’ met veel inhoudelijke projecten en wordt er vooraf een breed inhoudelijk programma uitgevoerd. Op de Grote Markt zullen onder anderen Peter Beense en Yves Berendse optreden.
Kijk voor het hele programma op www.bevrijdingsfestivalflevoland.nl

Leven in vrijheid

5 mei is de nationale feestdag waarop jaarlijks de bevrijding van het koninkrijk in 1945 van de Duitse en Japanse bezetter wordt gevierd. Naast de historische bevrijding wordt vooral het grote goed van vrijheid gevierd. 5 mei is de dag van de bevrijding, maar ook de dag van de vrijheid.
Op 5 mei om 5 voor wordt op alle bevrijdingsfestivals in Nederland gevierd dat we in vrijheid leven.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto