Afbeelding
Almere DEZE WEEK

De nieuwe bibliotheekIn gesprek met journalisten Maarten Zeegers en Fidan Ekiz.

Algemeen

ALMERE - In samenwerking met literair genootschap ‘eindig laagland’ organiseert de nieuwe bibliotheek 3 mei op de ‘Internationale Dag van de Persvrijheid’ een gesprek met de twee spraakmakende journalisten Maarten Zeegers en Fidan Ekiz. Zij worden geïnterviewd door journaliste en verslaggeefster Elisabeth van den Hoogen

.
Maarten Zeegers werd in 2011 als een van de laatste journalisten Syrië uitgezet. Toen de Arabische Lente uitbrak, werkte hij vier maanden als undercoverjournalist voor NRC Handelsblad en De Standaard. Zijn Arabisch uiterlijk en Arabische taalbeheersing hielpen hem daarbij.
Fidan Ekiz is journaliste, columniste en regelmatig te zien als sidekick bij De Wereld Draait Door. Zij schreef in 2016, in het kader van de maand van de geschiedenis, het essay ‘Hoe lang nog zwijgen’. Hierin beschrijft ze persoonlijke ervaringen over het verloop van migratie en assimilatie binnen de Nederlandse samenleving: vanaf de aankomst van haar Turkse ouders in Nederland tot aan de spanningen en tegenstellingen van vandaag de dag.
De nieuwe bibliotheek, woensdag 3 mei, de nieuwe zaal, Inloop: 19.30, Aanvang: 20.00 uur
Kaarten: Leden € 5,-- Niet-leden € 7,50, bij de balie of via www.denieuwebibliotheek.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto