Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Een boom voor een kind in het Luierpark

Algemeen

OOSTRANDPARK – Het Luierpark werd afgelopen woensdag opgeleverd en geopend in het Oostrandpark. In het park kunnen mensen een boom kopen voor een kind. Het park is een initiatief van Tineke Ras, voormalig deelneemster van het televisieprogramma Utopia, Het is het eerste Nieuwe Natuurproject dat door een particuliere initiatiefnemer tot stand is gebracht.


Het Luierpark biedt ouders, familie en vrienden een plek om samen te komen. Om de boom, die met een naambordje wordt verbonden aan een kind, te zien groeien en het leven te vieren. Of om te herinneren en te gedenken, wanneer de boom is opgedragen aan een overleden kindje.
In het park zijn ruim 70 bomen geplant. De boom, officieel Davidia involucrata, wordt zo genoemd omdat de bloemen die de boom in mei krijgt, lijken op luiertjes. Tineke Ras vond het een toepasselijke boom voor het park. “Ouders kunnen een boom in het park kopen voor een nieuw leven, als er een baby geboren is. De ‘luiers’ passen daarbij. Maar ook ouders van kinderen die levenloos geboren worden, wil ik de kans geven om een herdenkingsboom aan te schaffen. Het park heeft twee ingangen: één ingang voor bomen voor pasgeboren kinderen en één ingang voor de bomen voor kinderen die overleden zijn. Het is een park voor kinderen, ouders, opa’s en oma’s voor een lach en een traan.”
Mensen die een boom in het park kopen, houden die boom. “Het blijft hún boom, daar verandert ook in de loop der tijd niks aan. Er komt een eikenhouten naambordje bij en iedereen krijgt een certificaat met de naam van de gever erop en de ontvanger erop. Het onderhoud is voor onze rekening dus de eigenaar hoeft zich ook daar geen zorgen om te maken.”
Meer informatie: www.hetluierpark.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto