Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bouw 99 sociale huurwoningen feestelijk van start

Algemeen

BUITEN - Met het hijsen van een vlag markeerden wethouder Tjeerd Herrema, Arjan Deutekom, directeur GoedeStede en Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord, de officiële start van de bouw van 99 appartementen in Buiten.


De twee appartementencomplexen verrijzen op de hoek van de Evenaar en de Rio de Janeirostraat in het Centrum van Almere Buiten. Ze zijn ontworpen door architectenbureau Inbo. De 99 appartementen zijn verdeeld over twee blokken. Het gebouw Castrolanda biedt ruimte aan 56 appartementen. Het gebouw Holambra krijgt 43 appartementen. Deze twee- en driekamerappartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden. Alle woningen zijn betaalbaar voor mensen die in aanmerking komen voor huurtoeslag.
De bouw van beide complexen start eind maart. Naar verwachting worden de twee complexen in het voorjaar van 2018 opgeleverd.
De nieuwbouw past binnen de prestatieafspraken die de gemeente Almere en woningstichting GoedeStede hebben gemaakt. “Met deze nieuwe woningen komt de trein voor meer sociale huurwoningen in Almere behoorlijk op stoom”, aldus Arjan Deutekom, directeur/bestuurder van woningstichting GoedeStede. Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord: “Het is opnieuw gelukt binnen de strikte kaders van sociale woningbouw goede betaalbare huurwoningen te bouwen. Dit kan alleen maar doordat GoedeStede investeert in goede samenwerking met vaste partners.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto