Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Foto expositie: 40 jaar kerk in Almere Haven

Algemeen

HAVEN CENTRUM - In kerkcentrum Goede Rede is nog tot en met zondag 5 maart de foto expositie ’40 jaar kerk in Almere Haven’ te bezoeken. Door regelmatige nieuwe inbreng van foto’s wisselen ook de panelen van foto’s.


Te zien is hoe Goede Rede er uit zag toen het gebouw in 1979 werd opgeleverd. En heel goed is ook te zien hoe de kerk met de tijd is meegegaan. Alle bruine schrootjesplafonds zijn verdwenen, al het bruin is licht geworden, de groene stoelen zijn na bijna 40 jaar trouwe dienst vorig jaar vervangen door lichtere, de toiletten boven en beneden zijn gelijkvloers gekomen, een invalidentoilet is er gekomen en ook de ingang aan de Kerkgracht is met een glazen pui toegankelijker geworden. De gemeente heeft hierbij ook zijn steentje bijgedragen door de brug voor de kerk op een logische plek voor de ingang te plaatsen.
Wekelijks bezoeken mensen Goede Rede, en zij kijken hun ogen uit. Door de steeds veranderende exposities, de vele concerten (zie www.goederedeconcerten.nl), kerkdiensten, vergaderingen en feesten die gehouden worden, komen er steeds meer mensen wekelijks over de vloer. In een rustige week zijn dat er 500 en in overvolle weken met concerten, een trouwerij en of begrafenis kunnen dat er ook best over de 1000 mensen per week zijn. Er wordt heel wat koffie en thee geschonken. En allemaal door vrijwilligers. De kerk is een van die ‘verenigingen’ die niet zonder vrijwilligers kan. Er wordt wel gezegd dat de kerk de club is met het grootst aantal vrijwilligers. Ook mensen die niet iets echt met de kerk hebben, kunnen vrijwilliger zijn. Vanaf zaterdag 11 maart is er weer een nieuwe expositie. Dit keer worden werken van leerlingen van Iwona Metz tentoongesteld. Zij is docente tekenen/schilderen aan het CKV in Almere. Deze expositie is te bezoeken tot en met maandag 10 april.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto