Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Expositie ‘Het gezicht van de stad’ geopend

Algemeen

STAD CENTRUM – De expositie ‘Het gezicht van de stad, de burgemeester in beeld’ werd vrijdag geopend in Reigers Inn aan het Weerwaterplein 3. Burgemeester Franc Weerwind poseerde voor twintig Almeerse kunstenaars van het Kunstkwartier Almere Haven. Zij brachten de burgemeester ieder op geheel eigen wijze in beeld. De expositie werd geopend door wethouder Frits Huis en oud-burgemeester Cees de Cloe.


De kunstenaars brachten de burgemeester in beeld op doek, in tekeningen, verhalen, installaties, objecten en op filmbeeld. “Tijdens het model staan werd de burgemeester geïnterviewd”, aldus Mieke van Dijk van de Blauwe Reiger. “Daarbij kwamen zijn favoriete drankje en lievelingsboek ter sprake en vertelde hij wat hem drijft als burgemeester.”
De kunstenaars maakten zo ook kennis met de burgemeester. “Vrijdag bezocht Franc Weerwind een aantal ateliers in Haven, waaronder Ateliers de Steiger 206, de Blauwe Reiger en BG. De dag stond in het teken van kunst en de burgemeester ging met de kunstenaars in gesprek.”
Het Kunstkwartier Almere haven is een netwerk van kunstenaars, creatieve ondernemers, ateliers en culturele organisaties in Almere Haven. Deelnemers willen bijdragen aan een gevarieerd cultureel klimaat door hun krachten te bundelen en hun zichtbaarheid te vergroten.
Reigers Inn is een nieuwe locatie van De Blauwe Reiger, centrum voor kunst, cultuur zorg, welzijn en creatieve ondernemers in Almere. Voorafgaand aan de officiële opening van Reigers Inn in mei worden er in het gebouw diverse exposities en voorstellingen georganiseerd.
De expositie is te zien tot 29 januari bij Reigers Inn aan het Weerwaterplein 3. Meer informatie en openingstijden: www.kunstkwartieralmerehaven.nl of www.reigers-inn.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto