Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Traditonele Nieuwjaarsduiken in Almere

Algemeen

ALMERE - Op de eerste dag van 2017 wordt de 34e Nieuwjaarsduik gehouden in Haven. Burgemeester Franc Weerwind geeft om 12.00 uur het startschot. De naturistenvereniging Waterlelie organiseert een Blote Nieuwjaarsduik.


De kantine van Windsurf Vereniging Almere Centraal kan door de deelnemers worden gebruikt om zich om te kleden, Na afloop van de duik is er voor iedereen een heerlijke kom snert, gesponsord door een bekend soepmerk. Ook worden mutsen en duikdiploma’s uitgedeeld. De PvdA is aanwezig om warme Glühwein en warme chocolademelk in te schenken en Andree Troost Geluidstechniek zorgt voor de geluidsinstallatie.
Deelname aan de duik is gratis. Deelnemers moeten natuurlijk wel gezond zijn en geen hartklachten hebben. Kleine kinderen mogen mee doen onder begeleiding van een ouder en als ze een zwemdiploma hebben. De duik wordt gehouden op het Surfstrand aan het Gooimeer, voor de kantine van de Windsurf Vereniging Almere Centraal. De organisatie stelt het op prijs als mensen verkleed het water in duiken, maar dat is niet verplicht. Aan de Nieuwjaarsduik is dit jaar voor de tweede keer een surfwedstrijd gekoppeld. Wie daar aan wil meedoen kan zich aanmelden bij Peter Schluter, peter.schluter@hotmail.com

Blote Nieuwjaarsduik

Naturistenvereniging De Waterlelie organiseert diezelfde dag de Blote Nieuwjaarsduik. Deze begint om 14.00 uur op het zuidelijk deel van het Almeerderstrand. Ook hier is de deelname gratis en is er na afloop warme drank. Voor meer informatie bezoek website http://www.nsvdewaterlelie.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto