Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Werkzoekenden uit Filmwijk zoeken ‘Nieuwe collega’s’

Algemeen

FILMWIJK – De werkgroep Zorg en Welzijn van het Platform Filmwijk is in november gestart met een nieuw initiatief: ‘Nieuwe collega’s’. Met dit project wil het platform werkzoekende Filmwijkers aan elkaar koppelen. Tijdens een wekelijkse bijeenkomst in basisschool De Polygoon aan de Hollywoodlaan spreken de werkzoekenden over kansen en mogelijkheden.


“Het idee is dat werkzoekende zijn, ook een baan is. En daar kun je wel collega’s bij gebruiken”, licht initiatiefnemer Sjors Frielink toe. “Met dit project kunnen ze elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur met elkaar praten en zo samen hun ‘lot’ dragen.”
Het project loopt al een aantal weken, maar er kunnen nog mensen bij aansluiten. De begeleiders met ervaring in werkeloosheid, Sjors Frielink (organisatieadviseur) en Jaap Bosscha (groepswerker), leiden de gesprekken. Frielink: “We brengen werkzoekenden bij elkaar. Doel is om te verkennen hoe ze hun positie kunnen verbeteren. Het gaat om leren loslaten, ontdekken, even genieten van de ‘vrijere tijd’ en nieuwe wegen inslaan.” Ze organiseren excursies en nodigen gastsprekers uit Filmwijk uit die met hun tips en suggesties een steentje bijdragen aan het vinden van een baan.
Werkzoekenden die staan ingeschreven bij UWV kunnen zich aanmelden bij Sjors Frielink via zorgenwelzijn@filmwijkalmere.nl of 06-18275404.

Buurtlokaal in Filmwijk-Noord

De werkgroep Zorg en Welzijn richt zich op de sociale samenhang in Filmwijk en wil het sociaal netwerk in de wijk versterken. Zo organiseerde de groep in het voorjaar van 2016 een ouderendag, een bijeenkomst die ook in 2017 gehouden wordt, op 19 april. Sjors Frielink: “Uit die eerste bijeenkomst bleek dat het buurthuis in Filmwijk-Zuid, aan het Walt Disneyplantsoen, voor ouderen uit Noord veel te ver is. Voor iemand die slecht ter been is of in een scootmobiel zit, is dat niet te doen. Dus zijn we in overleg met het wijkteam om te kijken of er iets als een buurtlokaal in Filmwijk-Noord kan komen. Daar kunnen ouderen uit dit deel van Filmwijk bijvoorbeeld samen eten, koffiedrinken of een cursus volgen.”
Het Platform Filmwijk heeft nog geen locatie op het oog maar hoopt een buurtlokaal in Filmwijk-Noord te kunnen openen als in het voorjaar van 2017 ook het 25-jarig jubileum van de BouwRai-woningen gevierd wordt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto