Goede start AviAir Almere in kampioenspoule

Algemeen

PARKWIJK – De badmintonners van AviAir Almere zijn goed van start gegaan in de kampioenspoule om de landstitel. In sporthal Raggers werd met 6-2 gewonnen van Duinwijck. In de eerste fase van de competitie werd nog met 6-2 verloren van de ploeg uit Haarlem.


Bij de Almeerders ontbrak Sebastiaan Li nog steeds vanwege een blessure. Dave Khodabux en Adam Hall wonnen, na een wat moeizaam begin, hun dubbelspel, net als Tamara van der Hoeven en Ilse Vaessen. Met de 2-0 voorsprong op zak wist Léon Nottelman de topper Jordy Hilbink het knap lastig te maken. Uiteindelijk verloor hij in drie sets. Manon Sibbald had ook drie sets nodig om haar enkelpartij binnen te slepen en ook Aram Mahmoud won. Daardoor stond een 4-1 tussenstand op het scorebord. Madouc Linders wist niet te stunten in haar partij tegen Akvile Stapusaityte. In het mixed dubbel ging de winst twee keer naar Almere via Adam Hall/Ilse Vaessen en Dave Khodabux/Tamara van der Hoeven.
Dat leidde uiteindelijk tot de 6-2 eindstand voor AviAir Almere en een tevreden coach Erik Staats. Komende zondag, 11 december, om 14.00 uur is de tweede wedstrijd tegen DKC in Den Haag.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto