Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Lesley van Hilten woont en leeft in Poort

Algemeen

HOMERUSKWARTIER – Lesley van Hilten woont al zes jaar in het Homeruskwartier in Poort. De 29-jarige Almeerse groeide op in Almere en heeft al in verschillende wijken in Almere gewoond. “Mijn verhuizing naar Poort was geen bewuste keuze”, aldus Lesley. “Ik wilde op mezelf wonen en kreeg een woning aangeboden in het Homeruskwartier. De wijk was helemaal nieuw en ik zag vanaf het begin hoe de wijk ontwikkeld werd. Het wonen in Poort bevalt me zo goed. Ik ga hier nooit meer weg!”


Samen met haar zoontjes Adam (5) en Ilias (2) woont Van Hilten, fractie-assistent bij het CDA, in een appartement nabij het Cascadepark. “In de zomer ben ik veel in het park te vinden. Het is een hele leuke plek om te zijn en ik ontmoet hier veel andere mensen. Vooral de nabijgelegen Playground bezoeken we vaak. Mijn twee zoontjes kunnen hier lekker hun energie kwijt. De Schoor organiseert hier veel leuke activiteiten en er is een container met speelattributen. Zo was er laatst een evenement met een springkussen en voetbal. Op Koningsdag en Bevrijdingsdag is er in het park een vrijmarkt speciaal voor kinderen.”
Ook in de rest van de omgeving is, volgens Lesley, genoeg te doen. “Bij goed weer gaan we vaak naar het Almeerderstrand. Of we gaan naar het bos in Pampushout. Lekker met de jongens wandelen en bladeren zoeken. Op de dijk kijk ik vaak met mijn zoontjes naar boten en geniet ik van het uitzicht.”

‘Mijn stadsdeel’


Omdat Lesley zo enthousiast was, verhuisden veel mensen uit haar omgeving ook naar Poort. “Zo woont mijn moeder nu in het Europakwartier. Ik ben hier niet bewust naartoe verhuisd, maar het is wel echt mijn stadsdeel geworden. Uiteindelijk wil ik naar een andere woning verhuizen, maar wel in Poort. Ik wil graag een grote woning het liefst in Europakwartier. Daar zijn meer voorzieningen en mijn oudste zoon zit daar ook op school.”
Haar dagelijkse boodschappen doet Lesley in het Europakwartier. “Daar ga ik naar de supermarkt, de bakker en de drogist. En hier is het gezondheidscentrum waar ik regelmatig naartoe moet. In de zomer loop ik vaak na het eten even naar de ijssalon op de Europalaan om met mijn zoontjes een ijsje te halen. Op de Europalaan zitten veel leuke winkeltjes.”
Lesley heeft regelmatig contact met andere buurtbewoners. “Nu mijn oudste zoon naar school gaat, heb ik meer contact met andere ouders uit de buurt. Bij mijn appartementengebouw is sinds kort een speeltuin. Als de kinderen hier spelen zitten we met een aantal buren buiten en drinken we koffie of borrelen we. Ook wordt er jaarlijks een buurtbarbecue georganiseerd.”

Uit de krant