Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Leerlingen planten eetbaar lint

Algemeen

HAVEN – Tweehonderd leerlingen van drie scholen uit Haven werkten woensdag en donderdag aan een eetbaar lint. Basisscholen De Ark en De Polderhof willen zo samen met de Meergronden een route door Almere Haven creëren waar ieder seizoen iets eetbaars te plukken is.


“Het was een wens van de scholen om een verbintenis met elkaar te creëren”, aldus Margriet Brouwer van Landschapsbeheer Flevoland. “De scholen willen meer gaan samenwerken. Met dit eetbare lint willen ze dat zichtbaar maken.”
De leerlingen van de Meergronden hebben op woensdag zelf fruitbomen en struiken geplant. Op donderdag hielpen zij de leerlingen van de basisscholen De Ark en De Polderhof bij het planten. “De leerlingen hebben fruitbomen met appels, peren en pruimen, en verschillende bessenstruiken geplant.”
Een eetbaar lint is een opvallende bloemrijke zone waarbij mensen en dieren de vruchten mogen plukken en gebruiken voor eigen gebruik. Op deze manier kunnen bewoners, ook wanneer ze geen ervaring hebben met wildplukken, toch producten uit de natuur verzamelen en gebruiken.
De eetbare route is bedoeld voor alle omwonenden en bezoekers van Haven om te zoeken naar eten, om en lekker in de buitenlucht bezig te zijn, maar hij vormt vooral ook de basis voor verschillende educatieve activiteiten. Zo zullen er lessen volgen over: hoe werkt de natuur en hoe kun je gezond koken met de ingrediënten die het lint voortbrengt?
De scholieren onderhouden dit eetbare lint samen met Landschapsbeheer Flevoland en met gemeente Almere.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto