Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Schoolkinderen op expeditie met Stad&Natuur-bus

Algemeen

ALMERE – De eerste schoolklassen gingen vorige week op expeditie met de Stad&Natuur-bus. De groepen 3 van ‘De Ontdekking’ in Noorderplassen hadden de primeur. Zij werden bij hun school opgehaald door Natuurdetective Jac. P. Struiner met de bijzondere bus van Stad&Natuur: een avontuur om nooit meer te vergeten!


Begin juni werd de nieuwe rijdende locatie van Stad&Natuur geïntroduceerd: een opvallende verschijning met een klein lab om opdrachtjes te doen en zelfs met zonnepanelen en een windmolen op het dak. Afgelopen zomer is de bus al een paar keer op expeditie geweest met inwoners van Almere, naar het bos Pampushout en het Almeerderstrand.
Nu is het de beurt aan de Almeerse basisscholen om in te stappen en mee te gaan op een stoere ontdekkingstocht naar de ruige natuur: Hoe kunnen dieren en mensen hierin (over)leven? Er is massaal ingeschreven op deze nieuwe activiteit van Stad&Natuur. Maar liefst 66 groepen hebben de bus geboekt. Hiervan gaan er 53 met de natuurdetective speuren naar sporen van de harde strijd om het bestaan in de dierenwereld. En 13 groepen worden door echte survivalexperts meegenomen om de basis te leren van Polderbushcraft: (over)leven met behulp van wat de natuur te bieden heeft.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto