Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Oude auto’s, hapjes van lokale bodem en zwieren op de kermis

Algemeen

STAD CENTRUM – Oldtimers, de kermis en streekproducten komen zondag 25 september naar het centrum van Stad. Bewonderaars van klassieke auto’s halen hun hart op tijdens de Midland Classic Show. Op het Stadhuisplein is een culinaire markt met de beste lokale smaken voor de Streekparade en op de Esplanade staat een kermis.


Van 12.00 tot 17.00 uur zijn zowel de Midland Classic Show en Streekparade in het centrum. Ook is er dat weekend, met 25 september als laatste dag, de najaarskermis. Dit is de laatste kermis van het jaar.

Streekparade

De Streekparade in het centrum van Almere is de grootste culinaire streekmarkt van Flevoland. Boeren, telers en ambachtelijke producenten verkopen hun lekkerste pure streekproducten, zoals groente en fruit van het seizoen, boerenkaas, vrije-uitloopeieren, vlees en brood. Daarnaast is er op het Stadhuisplein een foodcourt met foodtrucks en het meekook-theater. Bezoekers kunnen meekoken met topchef Jonathan Karpatios en mosterd leren maken met het kookgezelschap van Cuisine Culinaire Almere. Op het Forum vindt de Steak Cook Off plaats.
Floriade Food Battles

In de kookstudio op de Schutterstraat zijn de Floriade Food Battles. Hier strijden (groot)ouders en kinderen met elkaar in teams om de lekkerste salade met producten van Almeerse bodem te maken. De deelnemers koken onder enthousiaste leiding van de Almeerse tv-kok Sharon de Miranda. Daarnaast geeft Sharon verspreid over de dag kookdemo’s. Inschrijven voor de Floriade Food Battles kan nog.
Midland Classic Show

Op de Midland Classic Show zijn oldtimers te bewonderen. De gepassioneerde eigenaren vertellen vanaf 12.00 uur alles over hun klassieke auto’s. Door het hele centrum zijn activiteiten als een stoomtreintje voor kinderen, klassieke landbouwvoertuigen en de Sea Sound Big Band.
Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers op de foto met Tim en Tom Coronel en hun Dakarbuggy op de Grote Markt.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto