Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Aeres Hogeschool wil na Floriade vestigen in overgebleven wijk

Algemeen

ALMERE – In september 2016 start bij Aeres Hogeschool in Almere het lectoraat ‘Voedsel en Gezond Leven’ gekoppeld aan het thema ‘feeding the city’, de focus van de Floriade 2022. Na de Floriade in 2022 zal Aeres hun Almeerse faculteit naar het Floriadeterrein aan het Weerwater verplaatsen, zo werd bij de opening van het nieuwe schooljaar, maandag 5 september, bekendgemaakt.


Aeres Hogeschool Almere bereidt zich voor op definitieve vestiging op het toekomstige Floriadeterrein. ‘Een logische stap: de Floriade en de wijk die na de Floriade overblijven, passen bij de hogeschool. In overleg met de gemeente en met de Floriade-directie wordt onderzocht wat de beste manier is om de bouwplannen van Aeres Hogeschool Almere te realiseren. Een van de meest belangrijke voorwaarden voor deze stap is dat er een brug komt tussen de Floriade en de huidige binnenstad en het station’, aldus het bestuur van Aeres.
Het voornemen om Aeres Hogeschool te vestigen op het Floriadeterrein kan ook een impuls geven aan het project Flevo Campus, zo redeneert de school. ‘Aeres Hogeschool is, met verschillende partners, betrokken bij de voorbereiding van dit project dat kennisinstellingen, burgers en bedrijven met elkaar moet verbinden rond het thema ‘Feeding the City’.’
De school is ook in de aanloop en tijdens de Floriade op het Floriadeterrein aanwezig in het Flevopaviljoen, waarvan de bouw start in 2017.

Van CAH Vilentum naar Aeres Hogeschool

Sinds 1 september heeft hogeschool CAH Vilentum, met in Almere een locatie aan het Stadhuisplein 40, een nieuwe naam. Samen met CAH Vilentum, locatie Dronten en Stoas Vilentum Wageningen gaat CAH Vilentum verder onder de naam Aeres Hogeschool.
Aeres Hogeschool Almere is een jonge groene hogeschool met ongeveer 500 studenten. De faculteit heeft de stad Almere als ‘living lab’ voor studies en onderzoek en is gericht op een groene en vitale leefomgeving. Naast Nederlandse studenten komen er ook internationale studenten uit landen als Frankrijk en Canada. Met de komst van de Floriade in 2022 is er de komende jaren voldoende te doen op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto