Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Eerste studentenroeiwedstrijd Fylí Agon smaakt naar meer

Algemeen

HOUT – Of het net zo’n traditie wordt als de jaarlijkse roeiwedstrijd tussen de studenten van Oxford en Cambridge op de Thames, is nog twijfelachtig, maar de eerste Almeerse editie van de Fylí Agon smaakte afgelopen zaterdag absoluut naar meer.


Fylí is het Griekse woord voor ‘race’ en Agon is de naam van de Almeerse studentenroeivereniging. “Eigenlijk organiseert iedere studentenvereniging in Nederland wel een roeiwedstrijd”, zegt Daphne Schoenmakers van Agon. De vereniging is nog maar een jaar oud, maar stak veel tijd en energie in deze roeiwedstrijd waar uiteindelijk zeventig studenten in 23 boten aan meededen. “Daar zijn we helemaal niet ontevreden over”, aldus Schoenmakers. “Er waren teams uit Groningen en Middelburg en ook het bekende Amsterdamse Skøll was aanwezig. Bovendien hadden we prachtig roeiwater en mooi weer. Alle voorwaarden om ‘blik’ te gaan scoren.”
De boten voeren eerst vier kilometer de Hoge Vaart op naar de start, om daarvandaan zo hard mogelijk terug naar de thuisbasis van Agon te roeien. Schoenmakers: “Langs de Hoge Vaart ligt een fietspad waar supporters van de teams fietsend hun deelnemers konden aanmoedigen. Dat was echt vet om te zien.”
Agon wilde rond de wedstrijd een festival-achtig sfeertje creëren met foodkramen en muziek. “Ons terrein aan de Verlaatweg ligt best ver van de stad, dus wilden we alles dichtbij houden. Ook die opzet slaagde meer dan geweldig. We kregen mooie reacties van deelnemers, dus we gaan hier echt een terugkerend evenement van maken.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto