Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse rolstoelbasketbalster Bo Kramer naar Paralympics’Ons doel in Rio? Goud!’

Algemeen

ALMERE – Een tatoeage van de Olympische ringen heeft ze nog niet laten zetten, maar rolstoelbasketbalster Bo Kramer (17) uit Almere reist binnenkort wel degelijk af naar Rio de Janeiro als deelneemster aan de Paralympics.


Bo denkt even na. “De Paralympics het hoogtepunt uit mijn carrière? Jee, ik ben nog zó jong: ik hoop nog een heleboel hoogtepunten mee te maken. Maar de Paralympics is wel het hoogst haalbare. Ik ben supertrots dat ik erbij ben.”
Bo begon in 2012 met rolstoelbasketbal en stoomde direct door naar Oranje, onder de 18. Daarmee won ze de Europese titel. Met het ‘grote’ damesteam reist ze nu af naar Rio. “In Nederland speel ik in Ermelo en train ik op Papendal. Alleen in de weekenden ben ik nog in Almere. Hoewel in Nederland al vier divisies bij dames rolstoelbasketbal zijn, heeft Almere nog geen eigen team. Dat is wel jammer.”
Als kind kreeg Bo botkanker in haar rechter onderbeen. Daar is ze nu van genezen, maar de operaties hadden wel tot gevolg dat ze haar been niet langer dan een uur kan belasten. Sporten moet dus met een rolstoel. “Een heel andere techniek dan valide basketbal”, zegt Bo. “Rolstoelbasketbal is spectaculair om te zien. En als ik nu lopend zou moeten gaan basketballen zou ik er waarschijnlijk niets van bakken.”
Vorige week speelde de Almeerse in Waterwijk een voorbereidingstoernooi op de Paralympics, waar de hele wereldtop aanwezig was. “We speelden op dezelfde tijden als straks in Brazilië. We bereiden ons optimaal voor. We spelen op ons best, maar geven nog niet alles aanvalsvariaties prijs. Ons doel in Rio? Goud! Absoluut, we behoren tot de wereldtop. Het móet kunnen. Maar nu alvast een tatoeage zetten? Dat is de goden verzoeken…”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto