Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners willen rust in Kruidenwijk terug

Algemeen

KRUIDENWIJK – Om de rust in de wijk terug te krijgen, loopt een aantal bewoners sinds vorige week donderdag door de Kruidenwijk. Tien ‘wijkondersteuners’ zoals ze heten, zijn op initiatief van de Stichting Maatwerk Wijkondersteuning Almere geregeld in de wijk te zien.


Bewoner van Kruidenwijk, Andy Knijpinga, heeft de Stichting Maatwerk Wijkondersteuning Almere opgericht en wil met zijn project VLAK (Veiligheid Leefbaarheid Almere Kruidenwijk) dat er op termijn zeven dagen per week, 24 uur per dag wijkondersteuners in zijn wijk surveilleren. “Heel veel mensen in Kruidenwijk zijn bang sinds jongeren stenen gooiden naar bussen - en de bussen niet meer reden. Maar eigenlijk is er al vanaf 2010 onrust in de wijk. Er moet wat gebeuren”, zegt Knijpinga. Zijn oplossing: de jongeren of mensen in de wijk die overlast veroorzaken, aanspreken op hun gedrag. “De wijkondersteuners spreken jongeren aan en verwijzen ze naar bijvoorbeeld het buurthuis in de wijk. Verder helpt het al als we fysiek aanwezig zijn denken wij.”
Wie ook ‘wijkondersteuner’ wil worden in Kruidenwijk, kan zich aanmelden bij Andy Knijpinga via de Facebookpagina Project VLAK of door Andy even te bellen: 06-44975242.

Burgemeester pakt overlastplegers aan

In een brief aan de gemeenteraad liet burgemeester Franc Weerwind onlangs weten een ‘pakket aan maatregelen’ te hebben ingezet om de overlast in Kruidenwijk aan te pakken. ‘Dit bestaat onder meer uit extra toezicht door de politie en Stadstoezicht (waaronder de jeugdboa’s), uit het afleggen van huisbezoeken aan de 29 leden van de groep en het inzetten van de groeps- en persoonsgerichte aanpak.’ Ook is er cameratoezicht ingezet. De burgemeester benadrukt dat meerdere partijen dienen mee te werken: ‘Integraliteit en gezamenlijkheid staan in de aanpak centraal. De aanpak van de problematiek is namelijk een gezamenlijke zorg en opgave van partners in de stad, wijkbewoners, ouders en verzorgers en jongeren zelf.’
Door extra toezicht door de politie en Stadstoezicht in Kruidenwijk heeft de politie de eerste weken van juli zeven verdachten aangehouden voor het plegen van vernielingen, vandalisme dan wel baldadigheid.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto