Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Auditie voor klassieke talenten‘Almere barst van het muziektalent’

Algemeen

STAD CENTRUM – Jonge klassieke musici uit Almere kunnen zaterdag 25 juni auditie doen bij de Stichting Muziektalent Almere. Deelname aan de audities is gratis. Voor aanmelding is een schriftelijke aanbeveling van de muziekdocent nodig.


Stichting Muziektalent Almere zet zich al jaren in om jonge talenten te begeleiden naar een glorieuze toekomst in de klassieke muziek. En met resultaat, want leerlingen van de talentenklas vallen geregeld in de prijzen bij gerenommeerde concoursen.
“Almere barst van het talent”, zegt Giovanna De Prisco, zakelijk en artistiek leider van de stichting. “We begeleiden leerlingen tussen 8 en 20 jaar die uitblinken op hun instrument bij hun eerste stappen in een carrière in de klassieke muziek. Onze professionele docenten hebben stuk voor stuk grote ervaring binnen de kunstopleidingen.”
De leerlingen krijgen bij de stichting extra ondersteuning. Ze blijven lessen volgen bij hun eigen muziekdocenten. Bij de stichting zullen de leerlingen gemiddeld één uur per week les krijgen.

Conservatorium

De opleiding van de talenten is zeer gedegen. Driekwart van de leerlingen stroomt door naar het conservatorium. De Prisco: “We brengen de talenten kennis bij over alle belangrijke zaken die ze in hun verdere muziekleven zullen tegenkomen. We geven muziektheorielessen, repeteren met professioneel pianobegeleiders voor zangers en melodie-instrumenten en organiseren masterclasses. We besteden aandacht aan podiumpresentatie, improvisatie en omgaan met stress op het podium. Daarnaast bieden we financiële ondersteuning. Talentenklasleerlingen kunnen bijvoorbeeld aanspraak maken op een vergoeding voor extra lestijd of kamermuziekcursussen.”
Gratis

De audities vinden 25 juni plaats in het gebouw van het CKV aan de Esplanade tussen 10.00 en 14.00 uur. Een jury van musici zal de muziektalenten beoordelen en direct feedback geven. Degenen die worden geselecteerd, beginnen in september aan hun programma.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.muziektalentalmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto