Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Hockeyers A1 naar play-offs

Algemeen

SPORTPARK KLEIN BRANDT - Terwijl de hockeyheren van de Almeerse zich net geplaatst hebben voor de landelijke Hoofdklasse, staat de tweede lichting al trappelen. De jongens van de A1 plaatsten zich voor de play-offs om het kampioenschap.

Het was dit weekend alles of niets voor de A1 in de wedstrijd tegen HDM. De ploeg van coach Pacha Gademan won uiteindelijk met de 3-1 van de Hagenaars en speelt daardoor volgende week play-offs voor het landskampioenschap.
Almere begon sterk aan het duel en al na 3 minuten was het raak, Daniel de Haan tikte goed binnen. HDM kwam daarna knap terug via een strafcorner en maakte het daarna nog spannend door nog een strafcorner te versieren. Echter ging Almere met een 2-1 voorsprong de rust in door goed keeperswerk van Fedde Hempel.
De Almeerse besliste het duel in de tweede helft door een snoeihard schot vanaf kopcirkel van Jonas de Geus, die even later met een weergaloze actie 5 man te kijk zette en zijn ploeggenoot de beslissende voorzet kon geven. HDM drong daarna nog aan, maar kon niets meer forceren. Zo won Almere en staat het net als H1 twee weken terug in de play-offs.