Afbeelding
Almere DEZE WEEK

WK Flevoland Voetbal komend weekeinde

Algemeen

DE MARKEN – Komend weekend, zaterdag 4 juni en zondag 5 juni, wordt het voetbaltoernooi WK Flevoland voor de zesde keer gehouden bij FC Almere.


Het toernooi is een initiatief van de Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA). Het WK Flevoland is het voetbalevenement waar deelnemers vanuit heel Nederland deelnemen voor hun land van herkomst en strijden voor de titel Wereldkampioen van Flevoland.
Dit jaar kunnen heren en dames van 16 jaar en ouder meedoen, maar kunnen ook B-C junioren met een team deelnemen voor hun land van voorkeur. Ook is het dit jaar mogelijk om deel te nemen met een veteranenteam bestaande uit 35-plussers en wordt er gespeeld op een half veld 7 tegen 7. Bij de jeugd en veteranen mogen gemengde teams deelnemen. Om deel te kunnen nemen aan het WK Flevoland is een elftal nodig van Nederlandse personen van de afkomst van hetzelfde land en een bondscoach. Toegang van dit evenement is gratis.
Zaterdag worden op de velden de wedstrijden Veteranen 7 tegen 7 en de Senioren gespeeld. Zondag spelen wederom de Senioren en C-B junioren en Dames. Voor de categorie ‘Heren’ hebben de teams Polen, Brazilië, Marokko, Frans Guyana, Indonesië, Tanzania, Sierra Leone, Egypte, Koerdistan, Peru en Zuid-Afrika zich inmiddels al ingeschreven.
Wie mee wil doen kan een kijkje nemen op www.wk-flevoland.nl of mail naar info@smoa.nl. De organisatie zoekt met name nog Damesteams en B-C junioren en veteranen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto