Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nieuw convenant voor brede school Stedenwijk

Algemeen

STEDENWIJK – Zes (maatschappelijke) organisaties hebben maandag 23 mei een nieuw convenant getekend voor een samenwerking in brede school Stedenwijk. Basisschool Het Samenspel, De Schoor, Welzijnswerk Almere, Kinderopvang Kiekeboe, Stad & Natuur Almere, Kleur in Cultuur en Echnaton gaan intensief samenwerken om de ontwikkelkansen van kinderen uit de wijk te vergroten.


Paul Defourny, directeur brede school Het Samenspel: “Na vijftien jaar samen te hebben gewerkt aan het welzijn van de kinderen in Stedenwijk, is het tijd om onze uitgangspunten te herijken. Dit nieuwe convenant is de basis voor de komende jaren.”
Naast de dagarrangementen (7.30 uur brengen en 18.00 uur halen) voor leerlingen van Het Samenspel, worden er professioneel ondersteunde activiteiten georganiseerd. De naschoolse activiteiten zijn toegankelijk voor alle kinderen van de wijk. Kinderen leren sport, dans, muziek, zingen, rap en koken. Defourny: “Dit ondersteunt de groei van de kinderen in hoge mate. De kinderen leren van de ervaringen die zij op veel verschillende terreinen opdoen.”

Kansrijk opgroeien

Sinds 2002 is brede school Stedenwijk actief. Het uitgangspunt is dat alle kinderen kansrijk en gezond opgroeien. Onderwijs, opvang en verschillende maatschappelijke organisaties stemmen hun programma’s nauw met elkaar af en houden samen het welzijn van de kinderen in de gaten. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld voor en na schooltijd deelnemen aan verschillende activiteiten die hun ontwikkeling ten goede komt. Denk aan sport, spel, educatieve en creatieve activiteiten.
Activiteitencentrum Stedenpunt maakt deel uit van brede school Stedenwijk. Dit is te vinden aan de Kampenweg 3.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto