Acht scholen lopen wandeltocht in en om Danswijk

Algemeen

DANSWIJK – Maar liefst 964 kinderen van acht verschillende basisscholen starten maandag 23 mei voor hun A4Daagse in en rondom Danswijk. De kinderen van De Kraanvogel, ’t Zonnewiel, De Optimist, Het Meesterwerk, De Waterspiegel, De Caleidoscoop, De Hasselbraam en De Olijfboom kunnen kiezen uit de 2,5 km, de 5,5 km en de 10 km.

Verreweg de meeste kinderen, maar liefst 720, gaan voor de 5,5 km, een halve kilometer meer dan vorig jaar. “Als we precies 5 kilometer lopen, komen we net tekort om in het mooie natuurgebied rondom De Kemphaan terecht te komen en lopen de meeste routes door de woonwijk”, aldus project coördinator Rachel Grassnick van The Lighthouse. “Door de afstand iets te verlengen, zijn we in staat om de kinderen heerlijk door de vrije natuur te laten lopen.”

Net als voorgaande jaren strijden de scholen onderling ook dit maal weer om de felbegeerde Lighthouse-bokaal, een trofee die in de wacht gesleept kan worden wanneer de kinderen zich aan de regels houden, zich keurig gedragen en hun eigen afval meenemen. De bokaal is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat zowel de buurtbewoners als de natuur geen hinder zullen ondervinden van dit jaarlijks terugkerende evenement.

Naast de medewerking van de Gemeente Almere wordt de avondvierdaagse mede mogelijk gemaakt door de dagsponsoren, welke bestaan uit SEC Survivals, GO! Kinderopvang, Supermarkt Deen (Salsastraat) en Gezondheid in Eigen Hand.

Wie de kinderen op de laatste dag wil verwelkomen, is op donderdag 26 mei vanaf 19.45 uur van harte welkom aan de Salsastraat, alwaar de kinderen feestelijk zullen worden binnengehaald. Meer informatie: www.stichtingthelighthouse.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto