Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Hockeyheren beginnen aan play-offs voor hoofdklasse

Algemeen

SPORTPARK KLEIN BRANDT – De hockeyheren van ‘De Almeerse’ krijgen de komende dagen de kans op promotie naar de hoofdklasse te bewerkstelligen. Dat is het hoogste hockeyniveau in ons land.


Vorig jaar kwamen de heren net te kort tegen Schaerweijde uit Zeist. Nu wordt opnieuw een ‘best of three’ gespeeld. Het eerste treffen is woensdag 11 mei. De toegang is gratis. Almere neemt deel aan deze play-offs omdat het kampioen werd in de Overgangsklasse, poule B. De ‘best of three’ wordt gespeeld tegen de kampioen uit poule A, Qui Vive uit Uithoorn. De winnaar van deze play-offs is de kampioen van de Overgangsklasse en promoveert rechtstreeks naar de Hoofdklasse. De verliezer speelt een tweede reeks volgens hetzelfde principe tegen de nummer 11 van de Hoofdklasse, met als mogelijkheid om ook te kunnen promoveren.
Tegelijkertijd met de play-offs tussen de beide nummers 1, spelen de nummers 2 een play-off reeks tegen elkaar, volgens dezelfde regels als bij de nummers 1. Vervolgens speelt de beste nummer 2 een tweede reeks play-offs volgens het ‘best-of-three’ principe tegen de nummer 10 van de Hoofdklasse.
Het is dus in theorie mogelijk dat er drie teams promoveren van de Overgangsklasse naar de Hoofdklasse. Wat automatisch betekent dat drie teams degraderen uit de Hoofdklasse naar de Overgangsklasse.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto