Afbeelding
Almere DEZE WEEK

13-jarige schrijft en publiceert fantasyboek

Algemeen

ALMERE – Nog maar 13 jaar oud is Nikita Moleveld uit Almere, en ze heeft nu al een 228 pagina’s dik boek geschreven en gepubliceerd. In eigen beheer is bij Uitgeverij Boekscout haar fantasyboek ‘Het Verhaal van de Schrijver’ verschenen en een tweede boek is onderweg.


Het boek gaat over Nienke, die een kistje voor de deur van haar huis vindt. Daarmee begint voor haar een groot avontuur vol mysteries en raadsels. Ze reist ermee naar de Verhalenwereld. Zij is uitverkoren om de Verhalenwereld te redden van een slechte schrijver die de wereld overheerst met slechte wezens die de goede vermoorden.
Nikita kreeg tijd om het boek te schrijven tijdens een verbredingsproject op haar school, Baken Trinitas Gymnasium. “Daarvoor mocht ik de tweede helft van het schooljaar drie uur per week lessen skippen om aan mijn boek te werken. Ik schreef thuis al verhalen en kon met het project op school onder begeleiding van een docent Nederlands op school aan mijn boek werken.”
Nikita schrijft graag en veel, volgens haar moeder al ‘vanaf het moment dat ze kon schrijven, in groep 4’. Sindsdien schrijft ze elke week wel een verhaal. “Er moet altijd wel iets van fantasy in de verhalen zitten”, zegt Nikita. “Over elfjes, vampiers en monsters. Dit boek zit vol mysteries en raadsels, het is heel spannend.” Een tipje van de sluier: “Alles blijkt met elkaar verbonden te zijn.”
Inmiddels is Nikita alweer verder met deel twee, die ze binnen een jaar af hoopt te hebben. “Schrijven is heel leuk. Als je leest is al bepaald wat er gebeurt, als je schrijft dan bepaal je zelf waar het verhaal over gaat. Gaandeweg komt het verhaal op papier, terwijl ik schrijf.”
Op de Facebookpagina Het Verhaal Van De Schrijver houdt Nikita alle nieuwtjes rondom het boek bij en is het boek te bestellen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto