Groenhorst Almere behaalt landelijk vignet Gezonde School

Algemeen

POORT - Groenhorst Almere heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald. Dit vignet is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers.

“Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”, aldus Bauke Houtsma, directeur Groenhorst Almere.
Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en medewerkers erg belangrijk vindt. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Groenhorst Almere voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.
Groenhorst Almere heeft speciale aandacht voor het thema Voeding. Hiervoor is de kantine in 2016 opnieuw beoordeeld tot Gezonde Schoolkantine, is er een watertappunt geplaatst, en mag er geen energy drank meer worden gedronken op school. Ook is Voeding een belangrijk thema tijdens de Gezonde Schoolweek die Groenhorst Almere jaarlijks organiseert voor de onderbouw van het vmbo. Voor dit initiatief ontving de school eerder al de Onderwijsprijs Flevoland.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto