Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Voedselbos Sieradenbuurt weer wat voller na Boomfeestdag

Algemeen

ALMERE – Al sinds 1957 planten ruim honderdduizend kinderen van basisscholen op Boomfeestdag, de derde woensdag van maart, een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen in Nederland. Vandaag gebeurde dat ook in Almere. De burgemeester plantte samen met leerlingen van basisschool De Dukdalf fruitbomen en struiken in het voedselbos in de Sieradenbuurt.


Burgemeester Franc Weerwind plantte de boompjes en struiken samen met 75 leerlingen uit groep 5 van De Dukdalf. Na het planten zetten de kinderen regenwormen uit om de grond te verbeteren.
Het thema van de Boomfeestdag 2016 is ‘Bomen en Bossen’. Dit geldt zeker voor een stad als Almere, waar de bomen de groene longen zijn. In de Sieradenbuurt is het bewonersplatform samen met de gemeente Almere een voedselbos aan het realiseren waar verschillende soorten notenbomen, fruitbomen, bessen, bloemen en kruiden te vinden zijn. Het voedselbos ligt ten noorden van de Sieradenweg en beslaat ruwweg zo’n vijf hectare. Het idee voor een voedselbos is tot stand gekomen na intensief overleg tussen de gemeente Almere en het bewonersplatform Sieradenbuurt.

Lindes

In Nobelhorst plantten 35 kinderen van sterrenschool Het Universum vandaag samen met wethouder Frits Huis de eerste vijf lindes langs een van de lanen in Nobelhorst. De lindes zijn gepoot naast de Melkfabriek aan de Marie Curielaan. In deze week wordt er ook gestart met het beplanten van de lanen.
200.000 bomen en struiken

In heel Nederland zijn vandaag door kinderen en volwassenen zo’n 200.000 bomen en struiken, ofwel 45 voetbalvelden, geplant in het kader van Boomfeestdag. Dat gebeurde in 290 van 390 gemeenten. Voor het eerst wordt er ook door alle provinciebestuurders om boom geplant op Boomfeestdag. In Flevoland was dat gedeputeerde Jaap Lodders die in Zeewolde samen met groep 6-leerlingen een boom plantte.
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto