Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Project Schouderluxaties wint Cliënten Jaarprijs Flevoziekenhuis 2015

Algemeen

STAD CENTRUM – De Almeerse bevolking heeft het project Schouderluxaties ‘We trekken het niet meer!’ van de Spoedeisende Hulp tot het beste zorgproject van het Flevoziekenhuis in 2015 uitgeroepen.


Op de Spoedpost komen veel patiënten met hun schouder uit de kom (luxatie). Het ‘terugzetten’ van de schouder op traditionele wijze is een voor de patiënt zeer pijnlijke en beangstigende ingreep. De nieuwe methode die nu op de Spoedeisende Hulp wordt toegepast is veel sneller, vrijwel pijnloos en vereist minder medicatie. Doelstelling is om ook andere zorgverleners en ambulancepersoneel te trainen in deze patiëntvriendelijke techniek.

Cliënten Jaar Prijs

Het Flevoziekenhuis zoekt continu naar mogelijkheden om de zorg aan haar patiënten nog beter te maken. De cliëntenraad vraagt daarom om het jaar aan alle medewerkers en artsen om een vernieuwend zorgproject aan te melden, een project dat net even meer biedt: verbeterde zorg, meer individuele aandacht, autonomie van de patiënt en met een voorbeeldfunctie binnen het ziekenhuis.
De Spoedeisende Hulp krijgt een kunstwerk van de Almeerse verstandelijk gehandicapte kunstenaar Yorick Mollenhorst, verbonden aan atelier De Witte Olifant. Ook ontvangt de afdeling een geldbedrag van 2.500 euro te besteden aan een stage, studiereis, opleiding of vergelijkbare activiteit om het winnende project uit te breiden of verbeteren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto