Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Podium klassieke muziek ‘Goede Rede Concerten’ officieel erkend

Algemeen

HAVEN CENTRUM – Het jonge Almeerse podium voor klassieke muziek, Goede Rede Concerten, gaat in 2016 door met het organiseren van concerten in kerkcentrum Goede Rede. Het eerste concert als officieel podium is ‘Ode aan het Lied’ op zaterdag 16 januari, door de bekende mezzosopraan Tania Kross en pianist Ernst Munneke.


Het continueren van de activiteiten van Goede Rede Concerten is mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Almere. Ook het fonds Podiumkunsten heeft Goede Rede Concerten erkend als ‘waardevol’ voor het culturele palet in Almere.
De stichting Goede Rede Concerten is in september 2015 begonnen met het aanbieden van klassieke concerten in Goede Rede in Almere Haven. Zakelijk leider Wilma Hartsuiker zei toen tegen Almere DEZE WEEK: “Met de oprichting van de stichting doen we wat veel meer mensen al langer zeiden: er kan veel méér met de Goede Rede dan alleen de concerten die nu door klassieke amateurkoren en -orkesten georganiseerd worden. In 2005 is de kerkzaal gereedgemaakt voor concerten met een podium, licht en goed geluid. De akoestiek, door het golvende houten plafond, was altijd al heel goed. Maar die kan nog veel meer benut worden.” Sinds kort staan er nieuwe stoelen in de concertzaal.

Gevarieerd programma

In 2016 brengt Goede Rede Concerten tot en met juni nog negen concerten. Daaronder zijn optredens van bekende artiesten als Tania Kross, Carel Kraayenhof en Ton Koopman, maar ook van het Ambitus Fluitkwartet en het ensemble Kennemerkring met renaissancemuziek. Verder staan er een masterclass en concert van de cellist Pieter Wispelwey (samen met AJSO), Engelse liederen, traditionele Japanse muziek en orgelconcerten op het programma.
Travelling in Baroque

Voor het komende seizoen wordt samengewerkt met Vrienden Kamermuziek Almere en de stichting Oude Muziek. Het zomerfestival Travelling in Baroque doet voor de eerste keer ook Almere aan. Het openingsconcert van het festival is op 11 augustus 2016 in Goede Rede.
Ook met de ondernemers in Almere Haven wordt samengewerkt. Een nieuwtje is dat restaurant Bij Brons aan de Sluis 3 vanaf deze maand een speciaal concertmenu aanbiedt. Daarvoor is reserveren verplicht.
Meer info over Goede Rede Concerten op www.goederedeconcerten.nl of bel 06-80140467.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto