Han Lammers Fonds voor jonge talenten

Algemeen

ALMERE - Het bestuur van het Han Lammers Fonds heeft besloten dit jaar aan twee jonge Flevolandse kunstenaars een beurs van 2500 euro toe te kennen.


Annemieke Hereijgers ontvangt de beurs om de aanschaf van een eigen alt-dwarsfluit mogelijk te maken. Ze heeft aan het Conservatorium van Amsterdam haar Bachelor of Music Arts afstudeerrichting ‘klassiek dwarsfluit’ gehaald. Vervolgens heeft ze de Masteropleiding met een zeer goede waardering afgesloten. Ze is fluitiste in twee muziekensembles en geeft les aan Het Leerorkest te Amsterdam en het Leerorkest te Almere.
Teunis Ruiten ontvangt de beurs om zijn verdere ontwikkeling als kunstenaar binnen het theater en op het gebied van de beeldende kunst mogelijk te maken. Ruiten heeft aan de Theaterschool - Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten - zijn Bachelor Theatermaker met afstudeerrichting Scenografie met goed gevolg afgesloten. Hij volgt nu de opleiding ‘De Kunst van het Tentoonstellen’ bij het Van Gogh Museum waarmee hij een tentoonstelling kan realiseren in De Mesdag Collectie.
Het bestuur denkt dat van beiden in de toekomst nog veel te verwachten is en ziet in allebei een enthousiaste, talentvol gedreven persoon, voor wie deze beurs een enorme stimulans zal betekenen binnen hun artistieke carrière.
Beide talenten ontvangen hun beurs tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie op maandag 4 januari in het provinciehuis in Lelystad door de voorzitter van het Han Lammers Fonds, de heer Leen Verbeek, Commissaris van de Koning van de provincie Flevoland.
Het Han Lammers Fonds is opgericht na het vertrek van de eerste Commissaris van de Koningin van de Provincie Flevoland, de heer J.C.J. Lammers. Door toekenning van beurzen vanuit het fonds aan jonge Flevolandse kunstenaars wordt een bijdrage geleverd aan versterking van de culturele infrastructuur van Flevoland.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto