Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almeerse kinderen ontmoeten Sint op Pakjesboot 12

Algemeen

HAVENKOM – Uitgelaten en een tikkeltje gespannen stonden Fiene, Sem, Casper en Lana vorige week op de Sluiskade. De vier Almeerse kinderen wonnen met de lezersactie in deze krant een heuse Meet & Greet met de Sint op Pakjesboot 12.


Pakjesboot 12, de enige échte stoomboot van Sinterklaas, lag op dinsdag 1 en woensdag 2 december afgemeerd aan de Sluiskade in de Havenkom. Kinderen (en grote mensen) konden een kijkje nemen om te zien hoe Sint en zijn Pieten leven en werken aan boord. Fiene, Sem, Casper en Lana werden door heel veel pieten ontvangen op de Sluiskade. Ze kregen een rondleiding over de stoomboot en zagen in de kombuis hoe de Bakpieten pepernoten, marsepein, borstplaat en ander lekkers maken. In het pakjesruim zagen zij de Inpakpieten die koortsachtig bezig waren alle cadeaus voor de kinderen van Nederland in te pakken.
In de werkkamer ontmoetten de kinderen de Sint achter zijn bureau met het Grote Boek van Sinterklaas. Tot verbazing van de kinderen wist Sint te vertellen dat Fiene binnenkort mag afzwemmen, dat Sem goed is in rekenen, dat Casper op de Theaterschool zit en dat Lana goed kan dansen. Als afsluiting mochten de kinderen heel stilletjes nog een blik werpen in de slaapkamer van Sinterklaas.
Meer informatie: www.pakjesbootdagen.nl. Pakjesboot 12 is te volgen: www.facebook.com/de.pakjesboot

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto