Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners Bouwmeesterbuurt bezorgd om verdwijnen Buurtbeheerbedrijf

Algemeen

BOUWMEESTERBUURT – In ruim anderhalve week tijd hebben bewoners van de Bouwmeesterbuurt meer dan zeshonderd handtekeningen opgehaald van buurtbewoners. De bewoners zijn bang dat het Bouwmeesterhuis, een buurthuis maar ook leerwerkbedrijf voor ROC-studenten, Serviceloket en Sociaal Loket aan het C. van Eesterenplein, haar deuren moet sluiten. Vorige week woensdag overhandigden de bewoners de handtekeningen aan wethouder Tjeerd Herrema.


Bewoner Marina Weeling startte een handtekeningenactie. “Veel buurtbewoners waren geshockeerd toen ze hoorden dat de B5, afkorting voor Buurtbeheerbedrijf Bouwmeesterbuurt, stopt. Die jongens verrichten zulk goed werk. Ze houden onze wijk mooi en schoon, helpen bewoners met hun tuin en doen klusjes bij mensen thuis. We zijn bang dat als B5 verdwijnt, het weer net zo zal worden als vóór de tijd dat B5 er was. Wij willen dat de B5 blijft.”
De B5 is in 2008 ingezet omdat de Bouwmeesterbuurt in het kader van de Integrale Wijkaanpak aangemerkt was als focusgebied. “De wijk scoorde toen slecht op leefbaarheid”, licht gebiedsmanager Almere Buiten, Mylan Derkink toe. “De Integrale Wijkaanpak loopt tot eind van dit jaar. We hebben gezien dat de Bouwmeesterbuurt in de afgelopen jaren enorm vooruit is gegaan en we gaan nu bekijken hoe we die verbeteringen kunnen behouden. Maar het Bouwmeesterhuis zal absoluut niet sluiten, dat is echt het huis van de wijk. De inzet van de partners, gemeente, Ymere en De Schoor gaat door en ook het leerwerkbedrijf van ROC blijft. De B5 stopt waarschijnlijk wel. Het onderhoud van de wijk moet uiteindelijk teruggaan naar regulier, maar de wijk blijft natuurlijk onderhouden.”

Samen met bewoners

Hoe het Bouwmeesterhuis er vanaf 1 januari 2016 uitziet, wil de gemeente samen met de bewoners bepalen. “Daar willen we samen met de bewoners invulling aan geven”, zegt Derkink. “Het Bouwmeesterhuis heeft een heel belangrijke functie als ontmoetingsplek in de wijk. De huiskamerfunctie die het nu heeft, gaat dan ook niet verloren. De werkzaamheden die de B5 voor de wijk deed in het kader van de wijkaanpak, zoals ondersteuning bij mensen thuis en sociale ondersteuning, wordt straks waarschijnlijk ingevuld door het groenbeheer van de gemeente en het wijkteam. Die zal in overleg met de B5 bekijken waar in de Bouwmeesterbuurt specifiek behoefte aan is.”
Wethouder Herrema komt binnenkort opnieuw naar de Bouwmeesterbuurt voor een rondleiding door de wijk en om van bewoners te horen hoe zij hun wijk ervaren.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto