Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Judoka’s Van Rheenen Sport goed in Abcoude

Algemeen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - In de afgelopen weekenden waren de judoka’s van Van Rheenen Sport druk in de weer, om het wedstrijdseizoen te beginnen.


Allereerst waren er judoka’s die zich geplaatst hadden voor de Districtskampioenschappen Pupillen A en B (tot 11 jaar) in Beverwijk. Ook hebben bijna dertig judoka’s op het Fuyiama-toernooi in Abcoude laten zien dat de niet zo ervaren wedstrijdjudoka’s van Van Rheenen Sport zich prima kunnen verweren. Zo werden er maar liefst negen gouden medailles en acht zilveren medailles veroverd.
Debutanten in wedstrijdjudo Wenneke Bos, Yinthe Bakker (beiden tweede plaats) en Suus Petri en Damian Ewaart (beide eerste) waren daar mooie voorbeelden van. Suus liet zeer behendige technieken op de grond zien. Nog meer zilveren medailles werden door Jesper Veld, Ivo Pleijsant, Ate Groenendijk, Quinten Suvee en Henk Mulder geclaimd met verrassend leuk judo.
Bij de verovering van de gouden plakken door Affelon van Biezen, Jahzeja Mulders, Sara Meijer, Sanne Zwart, Theys Smits, Rick van der Meij en Elias Pastoriza trakteerden de judoka’s het publiek soms op sterk en technisch judo. Zelfs de 5-6-jarigen waren van de partij. Thomas Lizier wist in deze leeftijdsklasse een bronzen medaille binnen te halen. Dit was voor hem een superprestatie, want dit was zijn allereerste toernooi.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto