Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Kickboks warming-up van Remy Bonjasky

Algemeen

STEDENWIJK – Zo’n duizend basisschoolkinderen kregen afgelopen donderdag een kickboks-warming-up van niemand minder dan topsporter Remy Bonjasky op de Clarence Seedorf Playground. Dit gebeurde tijdens de aftrap van het programma ‘Groen Gezonde Verbinding’ (GGV) met leerlingen van zes scholen uit Kruidenwijk, Stedenwijk en Staatsliedenwijk.


De Almeerse topsporter Remy Bonjasky bijtte met zo’n duizend leerlingen van De Heliotroop, Digitalis, De Achtbaan, Het Samenspel, Shri Ganesha en de Al Iman het spits af om hen dit schooljaar méér te laten bewegen, gezond te koken, lekker en gezond te eten en een actieve leefstijl te ontdekken. Frank & Jan, twee kleurrijke mascottes van supermarkt Lidl, deelden snoeptomaatjes uit aan alle kinderen.
Aan het begin van het schooljaar krijgen alle leerlingen van groep 7 en 8 een fitheidstest. Daarna wordt de kinderen die niet voldoende fit zijn, lessen aan op het gebied van bewegen, leefstijl en gezond koken aangeboden. De ouders worden hierbij betrokken, zodat er ook na schooltijd aandacht is voor gezond leven.
Het programma GGV is een van de initiatieven van de gemeente Almere om een prettige leefomgeving en een gezonde leefstijl voor alle inwoners te stimuleren. Het programma wordt samen met scholengemeenschap Echnaton en professionele sportwerkers van Talent in Opleiding, De Schoor, kinder- en jeugdpsychiatrie Accare en de GGD uitgevoerd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto